deVelgenCoater_velgen_oranje (8)_2000x1333

Voordelen poedercoaten

Poedercoating de mooiste bescherming!

Poedercoaten, ook wel poederlakken of poederverven genoemd, is een elektrostatisch verfproces waarbij met perslucht, negatieve geladen polyesterpoeder op een positief geladen product verstoven wordt. Hierdoor blijft het poeder tijdelijk plakken, waarna het in een oven gesmolten of uit gemoffeld wordt.

Moffelen is het harden van lakken en coatings in een oven. In de oven wordt het product met De aangehechte poeder op 140-180 graden gebracht waardoor de poeder smelt en de polyester poedercoating zijn uiteindelijk eigenschappen krijgt.

De gebruikte poeders voldoen aan de QualiCoat norm als gebruikt in de architectuur. Dit houdt in dat de poeders ook na een periode van 4 jaar ( de zgn. Florida test) glans, kleur en alle eigenschappen dienen te behouden conform de gestelde eisen in deze norm. Ook een blootstelling aan uitzonderlijk zware omstandigheden zijn geen probleem voor de polyester poedercoating.

Waarom Poedercoaten?

Poedercoaten is sterk, zeer slagvast, bijzonder duurzaam en ontziet het milieu. Het biedt optimale bescherming tegen UV straling of weersinvloeden. Het is gemakkelijk te reinigen door de harde, gladde en fraaie afwerking en is hierdoor ook uitermate geschikt voor industriële toepassingen.
Poedercoaten gebruikt men dan ook waar hygiëne belangrijk is of materialen bestand moeten zijn tegen extreme condities. Voor extra duurzaamheid (bij voorbeeld in vochtige of koude ruimten) kan in overleg een extra epoxy primer toegepast worden onder de polyester toplaag tegen een geringe meer prijs. Hierdoor kan het gecoate materiaal ook prima in vochtige omgevingen gebruikt worden.

Duurzaam en milieuvriendelijk
Het voordeel van het poederlakken is dat er geen oplosmiddelen vrijkomen. Dit komt doordat de poederlak uit een vaste stof bestaat en er geen chemische additieven nodig zijn om deze aan het product te laten hechten. Ook kan de poederlak die niet aan het product hecht hergebruikt worden, omdat het overtollige poeder nogmaals op een product gespoten kan worden. Deze twee eigenschappen maken het poederlakproces milieuvriendelijk. Poederverf bevat geen oplos- en/of verdunningsmiddel en is volledig vrij van zware metalen zoals loodchromaat. Er worden hiervoor vervangers ingezet om het milieu maximaal te ontzien.

Moeder Natuur is ermee gebaat. Duurzaamheid is daarom dan ook geen loze belofte.

Voorbehandeling van staal
De beste garantie voor een perfect resultaat is de juiste voorbehandeling. Elke ondergrond vergt zijn eigen specifieke aanpak. Tijdens het voorbewerken zal geen millimeter onbehandeld blijven. Veelal zal dit door middel van stralen zijn.

Mogelijkheden en kwaliteit
De beste materialen en middelen, de modernste apparatuur. In handen van vakmensen die oog hebben voor detail en hart voor kwaliteit. Hierbij komt nog een schoon, snel, efficiënt en nauwkeurig productieproces gevolgd door een gedegen kwaliteitscontrole, waardoor de kwaliteit gegarandeerd wordt. Er is meer mogelijk dan u denkt! Poedercoatings zijn namelijk niet alleen sterk, maar ook mooi. Leverbaar in alle RAL kleuren. Ook kan er metallic, structuur en blanke lak – verf geleverd worden. Naar wens kunnen we uw materialen van speciale toplagen (o.a. anti graffiti) voorzien.

Benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen? Neem dan telefonisch contact met ons via +31 (0) 515 – 57 46 47 of via e-mail info@poedercoatingbolsward.nl. Of maak gebruik van onderstaand contactformulier en wij nemen z.s.m. contact met u op.